De Kennemer Duincampings

De Kennemer Duincampings onderscheidt zich met een trendsettend aanbod. Een strategie die ook in een dalende kampeermarkt - tegen de stroom in - voor een kwalitatief hoogwaardig aanbod zorgt. Met een verrassend product en persoonlijke aandacht voor gasten werd ook in 2015 veel succes geboekt: de hoogste omzet ooit.

In 2015 werd de Kennemer Duincampings door Kenniscentrum Kenwerk verkozen tot nationaal leerbedrijf van het jaar 2015. Dit is met name te danken aan de wijze waarop de organisatie met duurzame inzetbaarheid van medewerkers omgaat en daar zelfs stagiairs onderdeel van laat uitmaken. Daarnaast is gewerkt aan een nieuwe, uniforme huisstijl: de campings kregen in 2015 elk een eigen logo, die samen toch een familie vormen.

Camping De Lakens
De camping wil met echte aandacht ervoor zorgen dat haar gasten zich gezien voelen. Een goed voorbeeld van een evenement dat daaraan bijdraagt is het Surffestival op Camping de Lakens. De Lakens faciliteerde voor het derde jaar dit driedaagse evenement, dat dit jaar 800 bezoekers trok.
Op de Lakens kwam ook een nieuw verhuurproduct: de BackPack Shack. Landschappelijk weggewerkt in het duinterrein liggen nu drie omgebouwde zeecontainers: slaapgelegenheid voor backpackers die “Amsterdam Beach” aandoen. Ook dit is een groot succes. De BackPack Shack werd genomineerd voor de ANWB/KCK European Innovation Award. Daarnaast werd camping de Lakens in 2015 verkozen tot Dutch Seaside Campside of the Year.
Voortaan doen we de exploitatie van het restaurant zelf. Zo kunnen we beter vanuit de campingvisie sturen op de gewenste kwaliteit. Ook in omzet heeft dit tot goede resultaten geleid.

Camping Bakkum
Deze camping is met name bij seizoenkampeerders populair. Vrije plaatsen zijn er niet aan het einde van het seizoen. En animatie- en recreatieprogramma’s worden zo goed bezocht dat de verschillende accommodaties (theater De Pan, de sport- en spelloods, de bioscoop) uit hun jasje groeien. Om het groeiend aantal medewerkers een verantwoorde werkplek te bieden hebben we in 2015 het receptiegebouw uitgebreid.

Camping Geversduin
Hier komen zes Boomhuizen; onder architectuur verrassend vormgegeven vanuit het motto reuse, reduce, recycle. De vergunningprocedure is afgerond en in het laatste kwartaal ging de bouw van start. Ook kwam er huisvesting voor stagiairs. We kozen voor het ombouwen units die al eerder dienst deden op de Floriade. Het eindresultaat is prachtig geworden en zal helpen dat stagiairs zich bij ons thuis gaan voelen.